Θεματικές Συναντήσεις

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

slide4

 

Μία πρωτοβουλία των Πολυϊατρείων Αιγαίου με στόχο την συνεχή ενημέρωση των γονιών σε ιατρικά θέματα που άλλοτε είναι απλά και καθημερινά αλλά απασχολούν τους γονείς και ζητούν απαντήσεις, και άλλοτε πιό ειδικά και ιδιαίτερα που όμως ενδιαφέρουν τις οικογένειες, όπως η διατροφή των παιδιού, τα εμβόλια, οι πρώτοι μήνες της ζωής του βρέφους, η συναισθηματική αγωγή των παιδιών κτλ

Τι είναι οι Θεματικές Συναντήσεις

Οι θεματικές συναντήσεις είναι μικρές συγκεντρώσεις 4-5 ατόμων που θα γίνονται στο χώρο του Παιδιατρικού Ιατρείου με ραντεβού, σε ημέρες που θα ορίζουμε σε συνεννόηση μαζί σας ανάλογα με την διαθεσιμότητα του ιατρείου.

Οι συμμετέχοντες θα είναι μία παρέα από φίλες/φίλους που θα κλείσουν το ραντεβού και θα θέσουν το θέμα, π.χ. φίλοι που έχουν παιδιά στην ίδια ηλικιακή ομάδα και με ανάλογες ανησυχίες και θέλουν να συζητήσουν για την διατροφή των παιδιών τους που είναι 3-5 χρονών, ή έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας κτλ.

Γιατί φίλες/φίλοι;

καλό είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους να νιώθουν οικειότητα, να έχουν προ-συζητήσει το θέμα και να ενδιαφέρονται να ακούσουν τη θέση του ειδικού. Άρα όταν θα κλείσουν το ραντεβού θα πουν ότι είναι 4-5 άτομα και το θέμα της συζήτησης θα είναι πχ. «Η διατροφή στην νηπιακή ηλικία».

Θα προηγηθεί ανάλυση από την Παιδίατρο για 15’ και θα ακολουθήσει συζήτηση και απορίες για άλλα 30’.

Σε τι διαφέρει από την Παιδιατρική επίσκεψη;

Είναι συνάντηση χωρίς παιδιά και χωρίς κλινική εξέταση με ενημερωτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, μόνο γονείς και συζήτηση συγκεκριμένου θέματος σε συγκεκριμένο χρόνο. Έτσι συγκεντρωνόμαστε, συζητάμε, μαθαίνουμε, λύνουμε τις απορίες μας.

 

';
ToTop