ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ

Ο κος Μπουζαλάς και η ομάδα του παρέχουν ολοκληρωμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές λύσεις για κάθε ουρολογική πάθηση.

Ο γιατρός στηρίζει την πρακτική του στην εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενούς και στο συλλογικό έργο της ομάδας του, με στόχο την πλέον ολοκληρωμένη φροντίδα των ατόμων που απευθύνονται σε αυτόν.

Ο κύριος Μπουζαλάς χειρουργεί πάντα με την ίδια ομάδα αναισθησιολόγων και συνεργατών ουρολόγων, με στόχο το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα για τον ασθενή και την ελαχιστοποίηση των επιπλοκών. Αντιμετωπίζει όλο το φάσμα της χειρουργικής ουρολογίας, με κύρια ενασχόληση την αντιμετώπιση των ογκολογικών παθήσεων του ουροποιητικού, της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και της λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος. Τέλος, ασχολείται με τη μικροχειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων του ανδρικού γεννητικού συστήματος (η χρήση του χειρουργικού μικροσκοπίου προσφέρει εξαιρετικά βελτιωμένα αποτελέσματα σε επεμβάσεις, όπως η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης και η βιοψία όρχεως).

 

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη των ασθενών να κατανοήσουν τη φύση των προβλημάτων τους, αλλά ταυτόχρονα και τις θεραπευτικές επιλογές τους. Για το λόγο αυτό επιστρατεύεται όλη η ομάδα μας με υπομονή και διάθεση, συνδυάζοντας εποπτικά μέσα (πληροφοριακά γραφήματα (infographics), video επεμβάσεων, ερωτηματολόγια, κ.ά.) για την παροχή υπηρεσιών στον ασθενή.

Οι προσωπικές επαφές με τον ασθενή και το οικείο περιβάλλον του είναι απαραίτητες και η ιατρική πληροφορία παρουσιάζεται με καθαρό και εμπεριστατωμένο τρόπο. Με σεβασμό στις ψυχοκοινωνικές ιδιαιτερότητες των ασθενών προσπαθούμε να οικειοποιήσουμε την ιατρική γνώση με στόχο την κατεύθυνση του ασθενή στα επόμενα βήματά του, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο το προγραμματισμό της θεραπείας και μειώνοντας το άγχος του.

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Ημερομηνία Γέννησης: 18/7/1974
Καταγωγή: Τρίπολη Αρκαδίας

Εκπαίδευση

  • Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
  • Ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Νοσοκομείο »Ιπποκράτειο» Αθηνών.
  • Πλαστική Χειρουργική στο Νοσοκομείο »Αγ. Σάββας».
  • Γυναικολογική Ουρολογία στο Νοσοκομείο »Αγ. Σάββας».
  • Ενδοουρολογία Γερμανία.
  • Διδακτορική Διατριβή με θέμα τον καρκίνο του προστάτη.

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο ιατρός Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ως ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας και της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως ιατρός στο περιφερειακό ιατρείο «Κάψια» Αρκαδίας, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Ακολούθως ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».
Εκτός από την κλασσική Χειρουργική Ουρολογία και Ανδρολογία, εκπαιδεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική και στη Γυναικολογική Ουρολογία στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας».
Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μελέτη του Ουροποιογεννητικού συστήματος με τη χρήση υπερήχων και την εκτέλεση διορθικού υπερηχογραφήματος και βιοψιών προστάτη.
Ιδιαίτερο πεδίο ενδιαφέροντος και επιστημονικής ενασχόλησης αποτελεί η Ενδοουρολογία στην οποία και εξειδικεύτηκε στη Γερμανία.
Έχει ενεργό και συστηματική συμμετοχή με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και πραγματοποίηση ομιλιών σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού. Επίσης άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά και το αντικείμενο της Διδακτορικής του Διατριβής είναι ο καρκίνος του προστάτη.Επιστημονικός Υπεύθυνος Ουρολογικού Τμήματος Βιοκλινικής Αθηνών (11/2011 – 11/2020)
Διευθυντής Στ΄ Ουρολογικής Κλινικής Metropolitan General
Κλινική Ενδοουρολογίας και Ελάχιστα Επεμβατικής Αντιμετώπισης της Ουρολιθίασης (10/2020 – σήμερα)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ

Είναι έγγαμος με την ιατρό Αναισθησιολόγο Ευαγγελία Σαμαντά και πατέρας τρίδυμων αγοριών.
ToTop